Juonipaljastuksia 17
18.06.2017

Sameian johtaja Irelrorn ja varajohtaja Zadra päättivät suhteensa ja päätyivät jatkamaan vain ystävinä. Piakkoin Zadra päätyi kuitenkin viettämään kuuman yön kuusen alla sateensuojassa laumattoman Findirin kanssa. Seurauksena syntyivät reippaat urospennut Arao ja Briel, ensimmäiset syntyperäiset sameialaiset. Pennuista kuullessaan Findir ei kuitenkaan ollut halukas osallistumaan kasvatustyöhön. Zadran velipoika Dan'Zaw ei ole ollut mielissään Findirin tempauksesta.

Yônin laumalainen Vaeldor joutui karhun hyökkäyksen kohteeksi ja loukkaantui vakavasti. Erysin laumalainen Valo saapui lohduttamaan Vaeldoria, mutta oli jo liian myöhäistä. Vaeldorin menehtyessä Yônin laumaluolaan, Valo käytti tilanteen hyväksi ja piirsi Vaeldorin verellä Argaen-lauman tunnusmerkin luolan seinään. Merkin oli tarkoitus yllyttää Yôn hyökkäämään Argaenia kohti ja liittoutumaan Erysin kanssa. Yôn ei toistaiseksi vielä tunnistanut merkkiä, mutta Argaen on jo tietoinen tapahtumista. Argaenilainen Naava telepatisoi nopeasti koko Argaenille, mitä Yônissa oli nähnyt ja nyt Vaeldorin luultua murhaajaa etsitään rangaistuksen antoa varten. Argaenin johtajan puoliso, Synti, on ottanut väliaikaisen käskyvallan laumassa.

Kuten Argaenissa, myös Erysissä on toistaiseksi vielä hieman epäselvää, kuka siirtyy johtamaan alkuperäisen perustajan Flavien rinnalle. Johtaja Zethorin ja hänen perheensä kadottua, ainut jäljelle jäänyt tytär Reyana on jo ehtinyt vaatimaan johtajuutta itselleen ainoana perijänä. Ottaako Erys vastaan Zingerin historian nuorimman johtajakandidaatin?

Oudot tapahtumat ovat jatkuneet koko kevään, eikä kesä ole poikkeus. Aiemmin amuletit hehkuivat voimakkaasti, ne tuntuivat henkisesti raskaammilta ja eläimet käyttäytyivät hyvin läheisriippuvaisesti hahmoja kohtaan. Nyt tuuli on kuiskaillut hahmojen korviin yhtä sanaa: Myyttimetsä. Ensimmäiset rohkeat lähtivät tutkimaan, mitä ihmettä pohjoisosan Myyttimetsässä voisi olla. Nuori Faal Fiel ja lapsenvahti Routa päätyivät kenties yhteen elämänsä oudoimpaan seikkailuun, kun yhtäkkiä Myyttimetsän vanhan tammen juuret hyökkäsivät koirien kimppuun. Juuret tarttuivat molempia koiria jaloista, mutta Routa vapautti itsensä nopeasti puremalla juurta. Faal Fiel sen sijaan oli uteliaisuuden sokaisema, eikä innoltaan ehtinyt reagoida juuriin. Pian juuret nostivat pienen Fielin ilmaan, jolloin nuorukaisen alapuolelle avautui syvä halkeama. Halkeamasta nousi uusi juuri, joka kiertyi Fielin vartalon ympärille ja alkoi vetää narttua maan syvyyksiin. Routa yritti auttaa Fieliä, mikä tuntuikin onnistuvan Fielin raapiessa juurta kynsillään ja Roudan pitäessä Fielin etutassusta kiinni. Juuren päästäessä irti ja koirien heilahdettua, molemmat niistä putosivat tuntemattoman syvään halkeamaan. Routa haavoittui enemmän, mutta seikkailijat pääsivät kuitenkin jatkamaan matkaansa halkeamassa olleeseen ahtaaseen tunneliin. Tunnelin lopusta paljastui pieni maanalainen luola, missä lotisi kaunis virtaus ja luolan kiviröykkiön huipulta pääsi vapauteen.

Miksi ihmeessä näin tapahtui?

Seikkailua on riittänyt myös hahmojen välillä, eikä vain luonnon toimesta. Kukkalaaksoon pudonnut suuramuletti herätti huomiota ja keräsi ympärilleen koiria, joista jokainen osoitti enemmän ja vähemmän kiinnostusta koruun. Suuramuletti on Zingerin voimakkain amuletti, eikä nytkään säästytty hampaiden iskuilta. Suuramuletista kiisteleminen ei johtanut taisteluun, vaikka uros Findir yrittikin häiriköidä kovapäistä neitiä, Allonia, puremalla. Erysin sisukas johtajanpaikkaa havitteleva nuori leidi Reyana oli jo saamassa suuramulettia, kunnes tilannetta sivusta seurannut näppärä uros Vuolu puuttui peliin. Vuolu ei jäänyt toimettomaksi, vaan sekoitti pakkaa käyttämällä voimakasta amulettiaan, hallitsijaa. Hallitsijan amuletilla Vuolu vaihtoi mieliä Reyanan kanssa, jolloin Vuolu sai hallintaansa Reyanan kehon. Vuolu laittoi Reyanan kompuroimaan, jottei nuori narttu pääsisi niin helpolla pakoon suuramuletin kanssa.

Reyanan hämmentyessä tapahtuneesta ja lopulta päästessään takaisin omaan kehoonsa, ajojahti pysähtyi. Vuolu astui esiin ollen ainoa, joka tiesi mitä suuramuletti tekisi ja mitä siitä hyötyisi. Allonin poistuttua paikalta turhautuneena, suuramuletista jäivät väittelemään enää nuori Reyana, rauhanturvaaja Vuolu ja diili-hiiri Findir, jolle ehdotettiin erilaisia sopimuksia avunantoa vastaan. Findirin hylättyä Reyanan ehdotuksen, uros nappasi nuorukaisen ja vei suuramuletin tältä. Suruissaan Reyana poistui paikalta, menettäen ensimmäisen amulettisaaliinsa.

Vuolu ja Findir pääsivät lopulta sopimukseen suuramuletista. Vuolu kertoi tärkeitä tietoja korusta ja Findir lupasi hyödyntää amulettia ensimmäiseksi Vuolun hyväksi. Niinpä Findir loi suuramuletin voimalla uuden amuletin, hallitsijan ja antoi sen Vuolulle. Vuolulla oli selkeästi suunnitelmia, miksi halusi omistaa jo toisen hallitsijan, mutta ei paljastanut sitä Findirille. Suuramuletin vahvat voimat eivät tule yksin, vaan kuten vanha sananlasku sanoo: kaikella on aina hintansa. Findir sai jo kokea, mitä käy, kun leikkii yliluonnollisuudella.

Koska suuramuletti on koirilla, eikä sen oikealla omistajalla Amulettikauriilla, niin mitä kauriille on tapahtunut?

Onneksi ja epäonneksi pieni Reyana ei joutunut suremaan alun perin löytämäänsä suuramulettia pitkään. Reyana löysi seuraavana päivänä vedestä kelluvan ruumiin, joka paljastui Roihun jälkeläiseksi, Ruskaksi. Toisen epäonni on toisen onni. Reyana kurottautui ruumiiseen ja vei Ruskan näkijän amuletin, potkaisten ruumiin takaisin virran vietäväksi. Toivottavasti Roihun ystävä Synti ei löydä Ruskan ruumista - Synti oli aikoinaan luvannut suojella Roihun pentuja hengellään. Velvollisuudentuntoinen Synti on menettänyt jo lukemattomia läheisiään, eikä listaan tarvitsisi enää lisätä parhaan ystävän jälkikasvua.


Kuva © Ams | dathew.deviantart.com

« Takaisin blogiin