Juonipaljastuksia 18
12.08.2017

Juorujuurakkolla parveili mustia variksia ja tästä kummastuneina muutamat koirat lähtivät tutkimaan asiaa. Sameian johtaja Irelrorn ja laumalainen Faal Fiel sekä tämän veli Devi Almeryen päätyivät yhdessä ihmettelemään asiaa. Paikalle saapui myös laumaton Valeska Routasydän. Juorujuurakon kantoon kaivertuikin erikoinen arvoitus, joka aiheuttaa ihmetystä koirien keskuudessa.

Erysin lauma on ollut pitkään hiljainen, mutta viime aikoina lauma on jälleen hiljalleen nostanut päätään saarella. Johtaja Flavie on kehottanut laumalaisiaan etsimään kumppaneita ja mahdollisuuksien mukaan jopa hankkimaan pentuja. Mikään ei ole voimakkaampaa kuin veljeys ja rakkaus, mikä näyttää nyt olevan Erysin suunnitelma uusien laumalaisien keräämiseksi. Uudet laumalaiset ovatkin tervetulleita, kun laumasta lähtivät Mahla ja pentunsa Wadara. Wadara pelkäsi Erysissä, eikä pieni perhe tuntenut enää oloaan turvalliseksi laumassa. Mahlan toinen pentu Alla jäi yksin Erysiin Flavien kanssa tehdyn sopimuksen myötä: Allan saisi korkean aseman, hyvän koulutuksen ja pennun hyvinvointi turvattaisiin. Mikäli Mahla ei olisi jättänyt Allaa laumaan, se olisi menettänyt oman kielensä ja molemmat pennut puolet hännistään. Riskialtis sopimus solmittiin ja Mahla ja Wadara jäivät laumattomiksi.

Johtaja Flavien suunnitelman ja kehotuksen mukaisesti Erys on jo tarttunut toimeen: Itse Flavie ja parantaja-kästyöläinen Nyawe ovat saamassa pentuja, joiden tulevaisuus on pitkälti päätetty. Pennut eivät tule koskaan tietämään isäkseen Flavieta ja ne kasvatetaan tiukassa kurissa Erysille uskollisiksi. Myös laumalaiset Tsaari ja Allon ovat tehneet velvollisuutensa lauman eteen ja odottavat yhteistä jälkikasvua. Pennut ovat tavan mukaisesti muiden pelaajien haettavissa, mikäli itselleen haluaa pelissä syntyneen pentuhahmon.

Argaenin uskollinen ja pitkäaikainen jäsen Tiava on tullut lopputulokseen hurjasta teoriastaan: johtaja Raegarin puoliso ja Argaenin väliaikainen keulahahmo Synti on kaavaillut Argaenin ja Yônin vallankaappaukset. Aiemmin keväällä Argaenin toinen perijöistä, Erda surmattiin eikä tekijää saatu koskaan kiinni. Tämän jälkeen Yônin kanssa solmittiin rauhansopimus Synnin toimesta ja nyt nuori laumalainen Rósta on menehtynyt. Molempien kuolemantapauksien - erityisesti Erdan - perusteella Tiava uskoo, ettei Syntiä kiinnosta laumalaisten hyvinvointi ja että Erdan kuoleman kautta Synti varmisti johtopaikan Raegarille sekä vaikutusvallan itselleen. Yônin rauhansopimuksen myötä Synti aikoisi rakentaa luottamusta Yônin kanssa ja lopulta ottaa Yônin alaisuuteensa Argaenin rinnalle.

Onko Tiava oikeassa?

Sameiassa elo on pintapuolisesti tasapainoista, mutta lauman sisäisissä suhteissa kiehuu. Varajohtaja Zadran nuoret pojat ovat teillä tietämättömillä: Arao ei tuntenut olevansa osa Sameiaa ja äitinsä reaktioon suuttuneena lähti omille teilleen. Briel on edelleen eksyksissä saarella. Myös Zadran itsensä ja veljensä Dan'Zawn välillä on selvittämättömiä asioita, eikä Zadran henkistä kuormitusta helpota, että rakkauden tunteet ex-heila Irelrornia kohtaan ovat taas nousseet pinnalle.

Argaenin johtoportaassa riittää draamaa: puolisopari Raegar ja Synti riitelivät johtajan asemasta ja Raegarin hiljaisuudesta. Lauma on ollut jo pitkään irtonainen ja vailla selkeää läsnäolevaa auktoriteettia. Neuvonantaja-Enyon vinkkien myötä Synti julistautui viimein Argaenin kokonaisvaltaiseksi johtajaksi, mistä Raegar ei pitänyt. Parilta on myös odotettu perijöitä pitkään, mutta toistaiseksi Synnin ja Raegarin henkilökohtainen suhde ei näytä tukevan perijäodotuksia.

Zingerissä on myös sattunut liuta pienempiä tapahtumia, joiden kehittymistä saamme seurata tulevaisuudessa: Enyo on hankkinut itselleen bisnestä myrkyillä ja tehnyt Kaihosta oman henkilökohtaisen apulaisensa. Yônin valtava vanhus Akka on ottanut riskin ja yhden hajonneen sekä solmitun sopimuksen myötä yrittänyt pentuja Umai Khaž -nimisen tulokkaan kanssa. Lähes jokainen lauma pohtii keinoja jäsenriviensä kasvattamiseksi, eikä keinoista nirsoilla: oli kyse jälkikasvusta tuntemattoman kanssa tai amuleteilla lahjomisesta.

« Takaisin blogiin